Pécsett, a főtéren ülök, egy nagyszerű rendezvény másnapján, hála a szervezőknek, hála a résztvevőknek, hála a segítőimnek, de legfőképp hála mindezekért a Jóistennek, mert valóságos csoda az élet, és a nap süt, mindannyiunkra, az időjósok ellenére, és én könyvet írok egy teraszon, fülemen Pink Floyd után most Pavrotti & Friends, és annyira nagyon jó volt ezzel a sebhelyes arcú fiatal és toprongyos nővel megosztani a bőségemet, érzéseket követve, csakúgy, anélkül, hogy ítélkeznék róla, hogy hazudik-e a szándékát illetően, valóban élelmiszerre költi, vagy sem. Katartikus volt. Nekem. Adni. … és a mosoly az arcán az ötszázast látva, mert nem volt apróm. Mindegy mire költi.

Szeretem Pécset. Ez derült ki.

Csodás a Dzsámi és a székesegyház is, remélem hamarosan visszaengedik a civileket is a szószékekre, nagy dolog lenne ilyen terekben beszélni. Nem csak nekem. Bárkinek, akinek Istenről mondanivalója van, és egyre többeknek lesz. Jövök hamarosan vissza, következő előadás nemsokára, és csoport is indul majd, de addig is várunk Benneteket online.

Elengedtem, hogy november 15-re elkészül a könyv.

Nem fog, nyomtatásban semmiképp, de rendezvény ettől még lesz. Mert VAN mit adjunk és mutassunk, Neked, tehát, igen, érdemes a naptárban november 14. estéjét szabadon tartani. Miss Sarajevo szól, és igen, mindennek megvan az ideje. Mindennek. A szűkösségnek éppen úgy mint a bőségnek, sőt. Mintha a szűkösség valójában feltétele lenne a bőségnek. A valódi szűkösség megismerése, ami természetesen szubejktív. Amihez az ember ragaszkodik, abban kell majd szűkösségéget megéljen. A tű foka. Így értendő a könnyebb a tevének a tű fokán átmenni. Nem mert a pénz rossz. Nem rossz. Gazdagnak lenni sem rossz. Hanem a rossz, pontosabban az önkorlátozó akadály, ha az ember a pénzhez, vagy sikerhez, vagy gyermekáldáshoz, vagy bármihez túlzottan ragaszkodik. Bízzatok! Érdemes.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!

Előfizetés

Akkor ajánlom, ha érdekel mélyebb tartalom, vagy ha támogatni szeretnéd a munkát. Bővebb info ITT.