Olyan nagyon érdekes, hogy mennyi mindent tehet az ember, és mennyire csakis a csinálás után, tapasztalva tudja az esetek messze túlnyomó részében meg, hogy ennek volt-e valóban értelme. Lélegzetelállító számomra ez ma. 2016 vége van, és egészen elképesztően bármit tehetek, hatalmas piactér közepén, sok ember figyelme közepette, de bármeddig gondolkodva sem tudok rájönni, hogy ezek közül a legjobb melyik, sőt az emberek kiabálására sem hasznos hallgassak, mert az meg róluk szól, hanem magam megadva – sőt fel-adva, ha igazán őszinte vagyok, pontosan ettől nehéz, hogy alázat iskola –

csinálni kell, amit helyesnek érzünk

nekem, Neked, mindenkinek. A tegnapi FÉRFIFOGÓ például jó volt, a nevét kivéve, amin változtatunk, férfi klub is erős, de a feladatokhoz úgy érzem én kellek, mely okból a két ünnep közötti időszakra szóló ÖnINDÍTÓ 2017 folyamatba engem “csomagoltunk” most újra, tehát én segítek újratervezés által jobb évet kezdeni azoknak, akik erre vágynak, és bennem hozzá bíznak. Mindeközben YouTube csatorna foglalkoztat, mélyebben, közelebb, személyesebben mottóra, sőt az encsatorna.info cím már oda is vezet, első “adás” napok óta kész, dél körül töltöm majd fel, ami persze nem jelenti a Férfi-Nő és kérdezz-felelek videók végét, és napi blognak is lennie kell. Mármint kedvem van mindezekhez. Mutatványos a piactér közepén, aki körül immár sátor is sejlik – mások, emberek, építkezés, rendszer, csapat – és ez nagyon nagy dolog, hogy nem vagyok egyedül, és hogy az érkezők leülhetnek.

Hogy miért írom?

Mert lenyűgözően fogalmam sincs, még mindig nem tudom hová tartunk, csak hogy ezeket MOST csinálnom kell, ezt akartam a mélyebb betekintéssel átadni, hogy valóban mutatványos az ember, lehetőségek és tervek tömegei, mint tányérok a pálcán, de nem elég fejben pörgetni hanem csinálni KELL, hogy abból élmény és tapasztalat lehessen. Élmény, hogy én valóban szeretem-e csinálni – tapasztalat, hogy kell-e bárkinek. Hmm. Az embert végül a művei igazolják. Valóban így van ez, hogy jó-e amit csinálunk, kell-e bárkinek. Nos? Te mit csinálnál? Miben tart mások kiabálása vissza? Mire ösztönöz? NE foglalkozz velük, csőcselék csak, hanem: MAGadra figyelj és TEDD! Jó lesz.

*

Egy alkalommal így szólt Jézus a néphez: „Kihez hasonlítsam ezt a nemzedéket? Hasonlít a piacon tanyázó gyermekekhez, akik odakiáltják pajtásaiknak: „Furulyáztunk, de nem táncoltatok. Siránkoztunk, de nem zokogtatok.” Eljött János. Nem eszik, és nem iszik; azt mondják rá: „Ördöge van.” Eljött az Emberfia. Eszik-iszik, és azt mondják rá: „Lám, a falánk, borissza ember, a vámosok és a bűnösök barátja!” Az Isten bölcsességét azonban művei igazolták.”

Mt 11,16-19

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!