Meghirdettem a telefonomat eladásra tegnap – iPhone 6 Plus, 64 GB, tökéletes állapot, újabbra cserélem – és az jutott ma eszembe, hogy de hiszen ennek a készüléknek relikvia értéke is van, számomra biztos, mert az év bejegyzéseit szinte mind ezen írtam, előadásokat mind ezzel vettem fel, bizonyára sokan láttatok, ahogy szorongatom, megemlítem tehát itt, bármilyen furcsa is esetleg, hátha valakinek jelent ez valamit. Jó lenne. Nekem. Jól esne. Olyannyira, hogy adom hozzá a bőrtokot is, ha szeretnéd…

Fontos ez a tárgyak téma.

Régebben sok szó esett róla, hogy fegyver, hogy érdemes, sőt kamatostól megtérülő befektetés az embernek magára, hatékonyságot fokozó eszközökre, tehát minél akadálymentesebb harctéri felszerelésre költenie, sőt játékokra is muszáj, akkor most azt teszem még hozzá, hogy CSAK akkor, HA valóban ki is használja. Kritikus feltétel. Amit nem használok ugyanis avul, rozsdásodik, pusztul, rohad, a tárgy maga, és a lelkemben is.

Amit nem használok, lehúz.

A költés azon része, amivel fölé megyek a valódi szükségleteimnek lehúz, mert mélyen legbelül tudom, hogy túlzás, hogy kompenzáló önkényeztetés, és automatikusan jut ez is eszembe valahányszor ránézek, a bűntudat fekély a lelkemben, idővel akár krónikus. Ne költs túlzásra! De amit kihasználok, arra fontos. Hatékonyság növelése praktikus, tehát funkcionális vagy közérzeti módon lehet, mindkét esetben nő a nyugalom, a magabiztosság, a fókusz, a bizalom, az erő – ilyen tárgyakra költeni feltétlenül érdemes, mert jó befektetés, magamba.

Hogy valódi és túlzó hogyan elválasztható?

Képzeld el, hogy megvan. Kezedben tartod, benne ülsz, felvetted magadra vagy nézed – esteleg menj, tedd is ezek valamelyikét meg – milyen az érzés? Helyes, igaz, időszerű és jó? Akkor mehet! Ha bizonytalan, akkor további két dolog vizsgálandó. Hogy honnan jön a hang: fejem, szívem vagy zsigeri érzet, illetve hogy milyen hangos. Külön nehebb válaszolni, ezért érdemes együtt. A halk és nyugodt hang, érzet, tanács jön mélyről, az az igaz. És ezzel szemben a hangosabb tiltakozás jön magasabb, egó szintekről, kishitű forrásból, arra ne hallgass!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!