A legnehezebb szerintem. Ez. Hogy külső vezetést szokunk gyermekkorunkban meg, így aztán külső vezetőt várunk és vágyunk, életünk nagy részében, miközben a Vezető, az egyetlen Igazi Vezető mindannyiunkban belül van. Hmm. Hogy de Te nem hallod? Hamis. Hanem Bátorság az egyetlen kérdés, hogy követni Mered-e. A vezető Belül. Van. Csak épp lenyűgözően nehéz belső hangot abszolútnak elfogadni, különösen miután egy másik belső hangot korábban már követtünk, és az önközpontúság önző szirénje nem vezetett jóra. És mégis. A hiba nem az, hogy belülre hallgattunk. Hanem hogy Kire. A vezető Belül. Van. Most is, ha ezt olvasod épp a vezetőd nem én vagyok, hanem a szavak belül rezonálnak, vagy sem, a Belső cenzor érzi igaznak, engedi át, hangosítja fontossá, vagy sem. A vezető Belül. Van.

Hogy miért ilyen nehéz?

Mert akkor felelősséget kell vállaljunk. Életbevágóan fontos belátás, hogy ha a Vezető belül van akkor tehát nem szorulunk külső vezetőre, másképp: nem vagyunk magunkban hiányosak, tehát az ember életében önismeret vagy megvilágosodás vagy vallás álnéven állandósult keresés, tehát cselekvéshalogató, felelősséghárító tevékenység elhagyható. Jó és elég vagyok, ahogy vagyok. Az abszolút mélypont ajándéka ez, a korszakos rajzon kereszttel jelölt pont gyökér-tapasztalata, hogy nem vagyok egyedül, sőt elég vagyok magamban. Pontosabban mégsem. A többiek mégis kellenek, de a korábbi vezetést vágyó módtól eltérően immár hasznosulás céllal, hogy Adni tudjak nekik. Száznyolcvan fokos fordulat ez. Páli. Valódi újjászületés. AMINT a Vezetőt Tapasztaljuk, hogy innentől Hasznosak Vágyunk Lenni. Felelősséget Vállalva. Tehát kapcsolódásban.

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Még sok mondanivalóm volna nektek, de nem vagytok hozzá elég erősek. Amikor azonban eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet titeket a teljes igazságra. Nem magától fog beszélni, hanem azt mondja el, amit hall, és a jövendőt fogja hirdetni nektek. Megdicsőít engem, mert az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek. Minden, ami Atyámé, enyém is. Ezért mondtam, hogy az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek.”

Jn 16,12-15

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!