Ősrégi írásom jött ma az interneten szembe, mármint nekem most így tűnik, pedig 2013 júniusi csak. Újraolvastam, és nagyon jól esett! A konzisztencia. Hogy az önreflexió veszélyeit akkoriban megértve azóta ezen dolgozom. Nagyon kielégítő élmény. Az önreflexió valóban csapda, de lehet másképp, ami az Önfelvállalás Útja, és az ÉNAKADÉMIA ehhez iskola. Büszke vagyok rá. Most. Amiben ma épp sokat segít az idő madártávlata, hála a megosztásokért – ajánlom Neked is szeretettel a visszatekintést olykor, ha vannak régebbi alkotásaid! Másrészt egy friss mondat ennek kapcsán még, ami a cím is, mai:

a válság is a sikerhez hasonló csúcs, csak épp negatív.

Nem mondtam ezt még eddig így ki, és nagyon fontosnak érzem. Hogy a válság csúcs, és érték. Benneragadni persze kellemetlen, de rajta átmenni ettől még fontos, sőt muszáj, sőt értékes. Szürkület után az éjszakán ÁT. Kell. MENJ! … Hmm. … Emberek tömegei a szükségszerű – és rövid ideig tartó – éjszakát, tehát a tovább-sötétedést megúszni próbálva ragadtak a szürkület depresszív világában, tömeges probléma, ami ráadásul milliárdos, az embereket visszatartó (a megfutamodást leplezve kiszolgáló) iparágak alapja is, hogy “maradj”, “nehogy menj”, “(v)egyél inkább még kicsit”, ami voltaképpen minden környezeti / klíma válság oka, hiszen a túlfogyasztás önközpontúság csak, amivel az ember a megrekedtségét kompenzálja – pedig VAN, igen, tovább. Volna. Ha a picit sötétebbet meg meri az ember engedni. Amihez ráadásul vezetők és segítség is pontosan ugyanúgy van, mint ahogy az a siker csúcsainak megmászásához is elérhető. Szenvedsz? Jó. Helyes! HAJRÁ!! – ugyanolyan lelkesen kéne az emberi Úton elkerülhetetlen nagyszerű negatív csúcskísérletekhez is álljunk, mert ugyanakkora érték, mint a siker, mert ugyanúgy vannak ajándékai, mert a legintenzívebben a válságok által változunk.

A válság az átállás ünnepe. 

Amiben tudunk, igen, egymásnak segíteni. Mindenki abban, ahol már járt. A válságokat megúszni nem lehet, viszont segítséggel SOKKAL gyorsabban is átérhet az ember. Hmm. Akkor tehát – “Soft Opening” – az elmúlt két hónap munkálkodásának eredményét is közreadom szeretettel: első Korszakos termékcsaládunk a TAN-FOLYAM – katt IDE! –, “nagyböjti próbaidő” indul. Csendesen. Nem lesz felhajtás, viszont bátor jelentkezőket annál nagyobb lelkesedéssel várunk. Immár vidékről is! Ugyanis az új programnak online változata is van. Továbbá vége viszont nincsen, hanem folyamat, addig jöhetsz velünk, amíg csak szeretnél. Amitől a díj is alacsonyabb. Így. Örülök most ennek.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!