Az élményem, hogy bennem eljött. Tudom, hogy arrogáns, de akkor is – az élményem, hogy az Isten országa bennem eljött, sőt tartózkodni is tudok benne az idő jelentős részében. Az Emberfia az Isten országa, aki bennem eljött, és ez NEM Jézus. Az emberfia. Nem Jézus. Hanem a saját Én-em felelmelkedése… az ember fia a Lélek. Sőt. Az ember fia a Kapcsolat, a Kapcsolatba lépő, Kapcsolat által emelt, Kapcsolatban álló, Lélek által átitatott emberi ego. Ez az élményem. 44. születésnapom reggelén, a teraszon, hidegtől merev ujjakkal pötyögve. Fontos, hogy nincsen folyamatosan itt. Az ember fia. Legkevésbé sem. De olyan nagyon tiszta és világos, amikor igen. Köszönöm ezt. Istennek, aki nélkül semmi nem lenne, és Jézusnak, akinek a példája és tanítása nélkül soha nem találtam volna el ide. Az emberfia eljött, de belül, és valóban sokat kellett szenvedni hozzá – bizonyos vagyok benne, hogy másképp nem jön el, mert az ember a saját önzését másképp, mint szenvedéssel nem látom hogyan győzheti le. Jó ha szenvedsz, örülj, ha megvetnek, közeledsz! Ha pedig még nem, akkor nem mutatod magad. Az embert mindenképp lesz, aki megveti, ha őszintén meri magát, a világképét, a Hitét mutatni. A megvetés dicsőség, mert azt mutatja, hogy mertél bátor lenni. Érdemeld ki! 

*

A farizeusok egyszer megkérdezték Jézustól, mikor jön el az Isten országa. Ő ezt válaszolta: „Isten országa nem jön el szembetűnő módon. Nem lehet azt mondani: »Nézd itt van, vagy amott!« Isten országa köztetek van.”
Azután tanítványaihoz fordult: „Jönnek napok, amikor az Emberfiának egyetlen napját is szívesen látnátok, de nem látjátok. Mondják majd nektek: »Nézzétek, itt van, vagy amott!« Oda ne menjetek, és ne higgyétek! Mert ahogy a cikázó villám az ég egyik felétől a másikig villan, úgy jön el azon a napon az Emberfia is. Előbb azonban sokat kell szenvednie, és megvetésben kell részesülnie ettől a nemzedéktől.”Lk 17,20-25

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!