Csoda. Már megint. Csudába is! Annyira nagyon remélem reggelente, mielőtt a napi evangéliumot megnyitom, hogy ne csoda legyen. Ma ne. Hadd ne! … Miközben másrészt Értem, hogy miért fontos sokaknak. Hogy az egyház miért hangsúlyozza, de olyan nagyon nagy csapdának is érzem, ezzel egyidőben, Jézus csodáiról olvasni. Hogy másokat, hogy mentett meg. Embereket, akiknek Hite volt. Vagy akik körül másoknak Hite volt. Hogy hogy mentett meg. Embereket akik maguk, magukat megmenteni nem tudták. Értem ezt, de belül tiltakozom, mert NEM nekem szól. Sőt. 

Neked SEM!!

Fontosak a legkisebbek, a remény, hogy végleg soha nincs semmi veszve, értem ezt, a leprás, a béna, a vak, a koldus, a kirekesztett, értem, fontos hozzájuk is szólni, nekik kapaszkodót adni, a nagy csodák… de valóban közéjük tartozol? Az én benyomásom, hogy az emberiség messze túlnyomó többsége NEM ebbe a kategóriába tartozik, tehát az emberek messze túlnyomó többségének NEM imádkozva semmittevés a megoldása. Ha más lehetőség már nincs. Akkor. Akkor CSODA bizonyára lehetséges, Hiszem ezt, de közben Tudom, hogy valódi változást az életünk kézbevétele sokkal gyorsabban, tehát sokkal kevesebb fájdalommal eredményez. Hagyd tehát a nagy jézusi csodákat, NE várd, hanem 

Legyél TE a csoda mások életében!

Kicsi. Mindennapos csodák az élet. Amihez felelősséget KELL vállalni. Itt és Most. Magunkért, tehát egymásért, mert külön végül senki nincsen. Hmm. A csoda rossz oldalát nézi, aki várja. Adni kell! És persze, csoda nekünk is “jár”, értsd: megmenthet majd egykor, de ahhoz sokkal, de sokkal, de el sem tudod képzelni, hogy mennyivel mélyebbre kell előbb süllyedj. Hagyd hát a csodavárást! Hagyd, és CSELEKDJ! Ma. Most. A nagy csodák a magatehetetlen, a más megoldásra képtelen emberek privilégiuma, FOGALMAD SINCS mennyivel lejjebb vannak, mint Te most, NE akarj közéjük tartozni, vállalj inkább felelősséget! 

NEM a csodák a Lényeg. 

Hanem a tanítás, tehát a példa, tehát a cselekvés. Hogy egymás testvérei, egy nagy Család vagyunk, valóságosan, mi mindannyian, és az ennek megfelelő életvezetés A Lényeg, látni, szeretni, segíteni a testvért egymásban, a jézusi csodák az isteni együttérzés megnyilvánulásai “csak”, elakadtak és magatehetetlenek számára, hagyjuk, NE ENGEDD, hogy a figyelmedet elterelje, NE legyél hisztis gyermek, NE várd, NE követeld, hanem helyette – olyan nagyon szép, olyan nagyon egyszerű ez – tedd! A csodát. Ne várd, hanem Add!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone Öröm, ha megosztod!

Előfizetés

Akkor ajánlom, ha érdekel mélyebb tartalom, vagy ha támogatni szeretnéd a munkát. Bővebb info ITT.